Over Legulas

Een mens is een sociaal wezen die graag met mensen wilt zijn. Daarbij is het van hoogste belang met wat voor soort mensen je bent. Als Legulas vinden wij daarom dat studenten vaker met studenten bijeen moeten komen om gezamenlijk deel te kunnen nemen aan activiteiten. Hierdoor zullen de studenten een prettigere studententijd ervaren. Wij willen als vereniging zoveel mogelijk studenten bereiken om elk student het recht te geven wat die verdiend. Dit willen wij bereiken door veel gewilde programma’s te organiseren waarbij studenten actief aan deel kunnen nemen. Wij als Legulas nemen elk student serieus en geven hen de ruimte om hun wensen op tafel te gooien zonder de wensen van een ander tekort te doen. Daarmee willen wij ook de veilige klimaat binnen deze vereniging vormen!

De beroemde filosoof Confucius zegt dat het niet gaat om hoeveel kennis je hebt, maar dat het gaat om wat je met de kennis die je hebt doet. Studenten krijgen bij Legulas de mogelijkheid om hun kwaliteiten te ontdekken, deze boven water te halen en hier optimaal gebruik van te maken.

Wat doet Legulas

Legulas zet zich binnen deze vereniging actief in voor studenten. Probeert diverse studenten te bereiken met diverse opleidingsachtergronden. Legulas organiseert o.a. vrijetijdsactiviteiten zoals thema avonden, excursies, bedrijfsbezoekjes etc. Daarnaast brengt Legulas zijn studenten ook bijeen met academici, onderzoekers, politici door seminars, panels en conferenties te organiseren. Betekenis van Legulas is ‘verzamelaar’, Dit is tevens ook een van de doelstelling van de vereniging! Legulas probeert zoveel mogelijk studenten te verzamelen/ bijeen te brengen om hen de ruimte te bieden voor een optimale ontwikkeling.

Verder biedt Legulas de student de ruimte om zijn netwerk uit te breiden door deel te nemen aan lezingen, seminars en andere diverse programma’s met hoge bestuursleden van het onderwijs, politici, wetenschappers en academici. Wil je op de hoogte gehouden worden van de activiteiten die Legulas organiseert? Meld je dan nu aan!

Visie & Missie

VisieStudenten een solide netwerk laten vormen en tegemoetkomen aan de culturele, sociale en educatieve behoeften van studenten. De studententijd voor studenten leuker maken dan dat het al is!

MissieLegulas wil hét adres zijn voor studenten die zich op cultureel, sociaal en educatief gebied willen ontwikkelen.

Activiteiten

Het organiseren van forums, panels, seminars en conferenties. Geven van trainingen en cursussen op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten voor potentiële hbo- en wo-studenten.

Het organiseren van educatieve en culturele uitwisselingsprogramma’s voor studenten (stedentrips binnen Europa (Benelux, Scandinavië, Turkije, Balkans), Amerika, Rusland, Oost-Azië, Afrika en nog veel meer)!

Het bevorderen en onderhouden van contacten met studenten, academici,onderzoekers en wetenschappers.
Ontdekken van het Nederlandse cultuur en natuur (bijzondere dagtrips).

Het organiseren van vrijetijdsactiviteiten (sportevenementen en culturele evenementen):
– HighTea
– MusicNight
– Picknick & BBQ
– Bedrijfsbezoeken.